De start van iets moois

Afgelopen seizoen werkte ik van april tot oktober voor de tweede keer als hoofd animatie op een camping. Aan het mooie Gardameer! Maar hoe leuk de kinderen ook waren, en hoe mooi het uitzicht, hoeveel plezier ik ook had… ik miste toch altijd iets. Zelf koken! Ik deed het natuurlijk wel eens in mijn caravan, maar ik had er niet de middelen, ruimte en tijd voor om dat te doen zoals thuis. En zoals het vaak met leuke ervaringen gaat… ik wist dat er een einde zou komen aan mijn tijd op de camping. Wat daarna? Daar begon het verhaal van La Cucina di Caterina, op een vrije dag op een kiezelstrandje in de baai van Salò.

salo

Tijdens mijn studie Italiaanse taal & cultuur ben ik veel in aanraking met de Italiaanse keuken gekomen. Ik ben me er steeds verder in gaan verdiepen en het is een echte passie voor mij geworden. Zelf pasta maken, maar ook pesto, tiramisù, pastasaus, gnocchi, limoncello, Italiaanse koekjes, ik vind het geweldig. Veel vrienden en familie vragen dan ook regelmatig om mijn recepten… zelfs mijn Italiaanse schoonmoeder! En daar op het strand vlakbij Salò wist ik het. Hier ga ik iets mee doen. Dat ‘iets’ heeft zo’n 4 maanden later inmiddels de vorm van een bedrijf. La Cucina di Caterina. Ik heb gewerkt aan een logo, een website, een proef gedraaid en mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er komt heel wat kijken bij een bedrijf starten, maar ik hou wel van een uitdaging.

kvk

En het allerbelangrijkste… ik kan nu mijn passie met nog meer mensen gaan delen! Ik heb er ontzettend veel zin in en ga er de komende tijd hard aan werken om nog meer unieke cursussen en workshops op het gebied van de Italiaanse keuken aan te kunnen bieden. Op zoek naar een leuke invulling van je vrienden- / familiedag, verjaardag of bedrijfsuitje? Wil je met je kookgroepje eens leren pasta maken? Heb je een kook- of delicatessenwinkel en wil je een workshop organiseren? Laat het mij dan zeker weten! Contact opnemen kan via lacucinadicaterina@gmail.com of 0631291299.