Terugblik op een jaar vol Italiaanse gezelligheid

Het is alweer een jaar geleden dat ik schreef over het begin van La Cucina di Caterina, mijn eigen bedrijf! Een jaar later zit ik heel tevreden en dankbaar dit blog te schrijven. Een hele hoop kookworkshops, bedrijfsuitjes, demonstraties en kilo’s zelfgemaakte pasta verder, kan ik zeggen dat 2019 een geslaagd begin was.

kookworkshop

Dankwoord

Ik heb niet alleen mijn passie voor de Italiaanse keuken met veel mensen mogen delen, ik heb ook heel veel leuke mensen ontmoet! Mensen die net als ik een passie voor Italië en/of koken hebben. En mensen die bereid waren mij verder te helpen. Daarom ben ik Ingrid van Italstudio erg dankbaar, voor de steun en de leuke evenementen waar we samen stonden. Ook Ingrid van Kookwinkel Oostendorp te Tiel ben ik dankbaar, voor de leuke en gezellige pastademonstraties die ik in haar winkel mocht geven. En Dana Kiks van Dana Kiks Weddings & Events, die altijd aan me denkt bij het organiseren van Italiaanse evenementen.

Ik ben ook iedereen die mij heeft gevraagd voor een bedrijfsuitje, vriendendag, familie bijeenkomst of ander evenement heel dankbaar. En natuurlijk alle deelnemers aan mijn workshops! En mijn vrienden en familie, die zo enthousiast over mij vertellen.

pasta-maken

Op naar 2020

Met al deze mooie mensen om me heen zal het niet moeilijk zijn er ook in 2020 een mooi jaar van te maken. Ik zeg; op naar nog meer zelfgemaakte pasta, échte Italiaanse gerechten en vooral… Gezelligheid! Elke kookworkshop is weer een feestje voor mij, en het laat iedere keer weer zien hoe mooi het is om samen te zijn. Van families met kleine en grote kinderen tot vrienden die tijd voor elkaar maken en bedrijven die het teamgevoel willen versterken.

Ook heb ik als doel om mijn wijnexamen op SDEN2 niveau te halen in 2020! Zo kan ik behalve over de Italiaanse keuken, ook over eventuele wijn-spijs combinaties wat vertellen tijdens mijn workshops. De cursusavonden heb ik allemaal al gevolgd van september tot november, dus nu moet ik toch echt met mijn neus in de boeken voor het examen.

Moederdagworkshop

Samen de wereld een stukje mooier maken

Een wat persoonlijker doel voor 2020 is voor mij niet meer oordelen over anderen. Ik merk dat ik zelf last heb van de oordelen die ik vaker dan ik zou willen te horen krijg. Van mijn studietijd (Italiááns studeren? Daar ga je nóóit een baan mee vinden!) tot mijn beroepskeuze (Heb je nou aan de universiteit gestudeerd om kookworkshops te gaan geven?), velen hebben er wat over te zeggen. En hoewel ik goed ben geworden in het geven van gevatte antwoorden, het negeren van de opmerkingen en het van me af laten glijden, echt fijn is het niet.

Toen ik kritisch naar mezelf ging kijken, merkte ik dat ik zelf stiekem ook best vaak oordeel over anderen. Over kleding, uiterlijk, gedrag, keuzes die ik zelf anders zou maken. Het gebeurt soms gewoon vanzelf, of door met anderen die aan het oordelen zijn mee te praten. Hier wil ik me bewuster van worden en ik wil niet meer zo snel mijn mening klaar hebben. Iedereen mag er zijn, met de keuzes die bij diegene passen. Als we elkaar accepteren en proberen te helpen in plaats van te oordelen, zal de wereld in 2020 hopelijk weer een stukje mooier worden! Doe je mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s